1
استادیار گروه جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران (نویسنده مسئول)
2
دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی پدافند غیرعامل دانشگاه عالی دفاع ملی
چکیده
اهمیت تهدیدهای امنیتی بیوتروریسم و آثار گسترده آن باعث افزایش توجه بینالمللی در مقابله با این پدیده شده است. در ایران نیز در برخی از اسناد راهبردی ناظر به رویکردهای کلان مانند قانون برنامه پنجساله پنجم توسعهوزارت اطلاعات مسئول طرحریزی مبارزه با این نوع تروریسم شده است. این مقاله در تلاش است تا ضمن تبیین مفهوم بیوتروریسم که اقدامی ضدامنیتی است، رویکردهای راهبردی اسناد بینالمللی و سیاست کیفری ایران را در مقابله با این پدیده بررسی کند. نتیجهگیری پایانی این مقاله که به روش کتابخانهای و بهصورت توصیفی- تحلیلی انجام شده است، ناظر بر این است که هر چند سیاست کیفری ایران در پرتو راهبردهای جنایی اسناد بینالمللی، قدمهای مثبتی برای مقابله بیوتروریسم و پیشگیری از آن برداشته است، اما هنوز خلأهایی در این خصوص وجود دارد که نیازمند بررسی و تصمیمگیری است.
یکرنگی, محمد, واحدی, مجتبی. (1398). راهبردهای نظام سیاست گذاری کیفری ایران و بین الملل در مقابله با تهدیدهای امنیتی بیوتروریسم. فصلنامه مطالعات راهبردی, 22(85), 159-184.
MLA
محمد یکرنگی; مجتبی واحدی. "راهبردهای نظام سیاست گذاری کیفری ایران و بین الملل در مقابله با تهدیدهای امنیتی بیوتروریسم". فصلنامه مطالعات راهبردی, 22, 85, 1398, 159-184.
HARVARD
یکرنگی, محمد, واحدی, مجتبی. (1398). 'راهبردهای نظام سیاست گذاری کیفری ایران و بین الملل در مقابله با تهدیدهای امنیتی بیوتروریسم', فصلنامه مطالعات راهبردی, 22(85), pp. 159-184.
VANCOUVER
یکرنگی, محمد, واحدی, مجتبی. راهبردهای نظام سیاست گذاری کیفری ایران و بین الملل در مقابله با تهدیدهای امنیتی بیوتروریسم. فصلنامه مطالعات راهبردی, 1398; 22(85): 159-184.