1
عضو هیئت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری(نویسنده مسئول)
2
دانشجوی دکتری مدیریت راهبردی
چکیده
به رغم کامیابی ج.ا.ایران در جلوگیری از سقوط نظام سیاسی سوریه در عرصه نظامی، تداوم دستاوردهای کشور در این رابطه نیازمند راهبردپردازی جامع و مبتنی بر ملاحظه نقشآفرینی سایر بازیگران دخیل در بازی سوریه است. این مقاله مدعی است که تداوم دستاوردها نیازمند نقشآفرینی در فرایند دولت- ملتسازی پس از منازعه در سوریه است. نویسندگان با استفاده از روش دانا به عنوان راهکاری برای راهبردپردازی تلاش کرده اند راهبرد بهینه را بر مبنای مدیریت تعارض و تضاد میان بازیگران طراحی کنند. در واقع، این روش به دنبال آن است که منافع ج.ا.ایران را در بازی با حاصل جمع مثبت برای اکثر بازیگران دخیل در سوریه محقق کند. یافته های تحقیق نشان می دهد که راهبرد بهینه ج.ا.ایران در فرایند دولت-ملتسازی سوریه باید واجد این شاخص ها باشد: پذیرش نظام سیاسی سکولار، پذیرش ناسیونالیسم عربی، تقویت حزب بعث در کنار تشویق تحزب غیرهویتی، تقویت پارلمان در برابر ریاست جمهوری، کاهش نفوذ دستگاه های امنیتی، استقلال قوه قضائیه از حزب بعث، تشویق اقتصاد نیمه سوسیالیستی، جلوگیری از تقسیم قوا بر اساس مدل لبنانی و عراقی و مخالفت با فدرالیسم.
محمدی لرد, عبدالمحمود, محمدیان, مهدی. (1399). راهبرد بهینه ج.ا.ایران در فرآیند دولت- ملتسازی سوریه با استفاده از روش دانا. فصلنامه مطالعات راهبردی, 23(89), 87-104.
MLA
عبدالمحمود محمدی لرد; مهدی محمدیان. "راهبرد بهینه ج.ا.ایران در فرآیند دولت- ملتسازی سوریه با استفاده از روش دانا". فصلنامه مطالعات راهبردی, 23, 89, 1399, 87-104.
HARVARD
محمدی لرد, عبدالمحمود, محمدیان, مهدی. (1399). 'راهبرد بهینه ج.ا.ایران در فرآیند دولت- ملتسازی سوریه با استفاده از روش دانا', فصلنامه مطالعات راهبردی, 23(89), pp. 87-104.
VANCOUVER
محمدی لرد, عبدالمحمود, محمدیان, مهدی. راهبرد بهینه ج.ا.ایران در فرآیند دولت- ملتسازی سوریه با استفاده از روش دانا. فصلنامه مطالعات راهبردی, 1399; 23(89): 87-104.