این پژوهش به چرایی تاریخنگاری سازمان اطلاعاتی در نظامهای سیاسی میپردازد. تاریخی که بخش عمدهای از آن یا به دلیل پنهانکاری مستتر در فعالیتهای اطلاعاتی از انظار مخفی شده است یا ملاحظات و مصالح سیاسی یا غفلت از این مهم، مدفن آن گردیده است. در این پژوهش به دنبال پاسخگویی به این سؤال هستیم که «نوشتن و ثبت تاریخ سرویسهای اطلاعاتی چه کمکی به امنیت ملی میکند؟» هدف از انجام این پژوهش، روشن ساختن ابعاد تاریخنگاری سازمانهای اطلاعاتی و تأثیر آن در امنیت ملی است. دادههای مورد نیاز از طریق منابع ثانویه و سپس مصاحبه با شش نفر از خبرگان موضوع گردآوری شده است. داده ها نیز به روش تحلیل موضوعی و با استفاده از کدبندی باز، کدبندی محوری و کدبندی گزینشی تحلیل شده اند. به این منظور در ابتدا به نقش سازمانهای اطلاعاتی در کشورداری پرداخته میشود و سپس هفت دلیل تاریخنگاری سازمان اطلاعاتی که نتیجه پژوهش میباشد، ذیل سه بعد اصلی معرفی میگردد.
سالارکیا, غلامرضا. (1400). تاریخ نگاری سازمان های اطلاعاتی: از تقویت هویت ملی تا منبعی برای روایت تاریخ. فصلنامه مطالعات راهبردی, 24(93), 93-113.
MLA
غلامرضا سالارکیا. "تاریخ نگاری سازمان های اطلاعاتی: از تقویت هویت ملی تا منبعی برای روایت تاریخ". فصلنامه مطالعات راهبردی, 24, 93, 1400, 93-113.
HARVARD
سالارکیا, غلامرضا. (1400). 'تاریخ نگاری سازمان های اطلاعاتی: از تقویت هویت ملی تا منبعی برای روایت تاریخ', فصلنامه مطالعات راهبردی, 24(93), pp. 93-113.
VANCOUVER
سالارکیا, غلامرضا. تاریخ نگاری سازمان های اطلاعاتی: از تقویت هویت ملی تا منبعی برای روایت تاریخ. فصلنامه مطالعات راهبردی, 1400; 24(93): 93-113.