نویسندگان این مقاله با طرح این سوال که دوری و نزدیکی مواضع آمریکا و اروپا به یکدیگر در برابر جمهوری اسلامی ایران ریشه در چه مسائلی دارد، ضمن بررسی روندها و تجارب موجود، این فرضیه را مطرح کردهاند که میزان همگرایی و واگرایی آمریکا و اروپا در مورد جمهوری اسلامی ایران به موفقیت آمریکا در امنیتیسازی ایران برای اروپا بستگی دارد. به میزانی که آمریکا در این زمینه موفق شده، اروپا را بیشتر با خود همراه کرده و همگرایی آنها در رابطه با ایران افزایش یافته است. تناسب راهبردها و سیاستهای اروپا و آمریکا و همراهی رهبران آنها، میزان پذیرش مرجعیت آمریکا و مقبولیت آن نزد اروپاییها در دورههای مختلف و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مواردی هستند که در پذیرش یا نپذیرفتن این کنش امنیتیسازی توسط اروپا و در نتیجه همگرایی یا واگرایی فراآتلانتیکی در رابطه با ایران نقش داشتهاند.
تخشید, محمدرضا, حاتم زاده, عزیزالله. (1397). همگرایی و واگرایی فراآتلانتیکی در امنیتی سازی جمهوری اسلامی ایران؛ روندها و الگوها. فصلنامه مطالعات راهبردی, 21(79), 121-144.
MLA
محمدرضا تخشید; عزیزالله حاتم زاده. "همگرایی و واگرایی فراآتلانتیکی در امنیتی سازی جمهوری اسلامی ایران؛ روندها و الگوها". فصلنامه مطالعات راهبردی, 21, 79, 1397, 121-144.
HARVARD
تخشید, محمدرضا, حاتم زاده, عزیزالله. (1397). 'همگرایی و واگرایی فراآتلانتیکی در امنیتی سازی جمهوری اسلامی ایران؛ روندها و الگوها', فصلنامه مطالعات راهبردی, 21(79), pp. 121-144.
VANCOUVER
تخشید, محمدرضا, حاتم زاده, عزیزالله. همگرایی و واگرایی فراآتلانتیکی در امنیتی سازی جمهوری اسلامی ایران؛ روندها و الگوها. فصلنامه مطالعات راهبردی, 1397; 21(79): 121-144.