مایکل سی.دش در این مقاله به شکل مبسوطی اقدام به طرح و بررسی میزان اهمیت دیدگاههای فرهنگ محور در سطح روابط بینالمللی برای نیل به امنیت مینماید.مؤلف ضمن اعتراف به اهمیت بسیار زیاد مباحث فرهنگی در عصر حاضر، در مقام مقایسه جایگاه نظریههای فرهنگی با نظریههای واقعگرایانه، به آنجا میرسد که واقعیات موجود از دوران جنگ سرد تا فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ما را از رها نمودن نظریههای واقعگرایانه به امید دستیافتن به نظریههایی با کاربرد بیشتر - یعنی نظریههای فرهنگی - بازمیدارد.امواج سهگانه نظریههای فرهنگی که از قبل از دوره جنگ به وجود آمدهاند و بر فضای فکری امروزین نیز حاکم هستند، در مصاف با واقعیات خارجی تنها مؤید یک معنا هستند و آن هم اینکه، این نظریات میتواند مکمل - و نه جانشینی برای - نظریههای واقعگرایانه باشند.این نتیجهگیری ناظر بر موج سوم نظریههای فرهنگی میباشد که از پس از جنگ سرد تا به امروز در کانون توجه اندیشمندان قرار داشته است و در ارتباط با دو موج سابق البته چندان صادق نمیباشد.
سی.دَش, مایکل, & سعیدآبادی, محمدرضا. (1378). برخورد فرهنگ (ارزیابی اهمیت جایگاه اندیشه ها در پژوهشهای مربوط به امنیت). فصلنامه مطالعات راهبردی, 2(3), 182-155.
MLA
مایکل سی.دَش; محمدرضا سعیدآبادی. "برخورد فرهنگ (ارزیابی اهمیت جایگاه اندیشه ها در پژوهشهای مربوط به امنیت)". فصلنامه مطالعات راهبردی, 2, 3, 1378, 182-155.
HARVARD
سی.دَش, مایکل, سعیدآبادی, محمدرضا. (1378). 'برخورد فرهنگ (ارزیابی اهمیت جایگاه اندیشه ها در پژوهشهای مربوط به امنیت)', فصلنامه مطالعات راهبردی, 2(3), pp. 182-155.
VANCOUVER
سی.دَش, مایکل, سعیدآبادی, محمدرضا. برخورد فرهنگ (ارزیابی اهمیت جایگاه اندیشه ها در پژوهشهای مربوط به امنیت). فصلنامه مطالعات راهبردی, 1378; 2(3): 182-155.